Serbian Albanian English Turkish
četvrtak, 15 avgust 2013 23:11

Iranki zabranili da se bavi politikom jer je previše lepa

Written by 
Nina Siakali Moradi (27) ne može da postane gradski odbornik u Iranu jer konzervativnoj izbornoj komisiji smeta njen spoljašnji izgled. Zapravo, njena lepota.

Nina je na izborima osvojila mesto u gradskoj skupštini u Kazvinu, na osnovu 10.000 osvojenih glasova, zbog čega se plasirala na 14. mesto od 163 kandidata, ali neće moći da obavlja tu funkciju zato što je suviše atraktivna.


Viši zvaničnik izjavio je za “Tajms” da su njihovu odluku obrazložili rečima da "ne žele manekenku u gradskoj skupštini”.
 

- Gotovo 10.000 ljudi je glasalo za mene i na osnovu toga trebalo bi da budem prva zamena - izjavila je Moradijeva, ali se izborna komisija, sastavljena od starijih konzervativaca, nije složila sa tim.

Nina je završila arhitekturu, a uz pomoć prijatelja imala vizuelno vrlo impresivnu i upadljivu izbornu kampanju. Međunarodno telo za ljudska prava u Iranu kaže da je do diskvalifikacije došlo očigledno zbog “toga što se ne pridržava islamskih zakona”.

(Blic)

Sandzak Info

Sandzacke internet novine

Website: www.sandzak.info

Media

Kucna Dekoracija EM portal - MAGAZIN Cool Radio FK Novi Pazar Doznajemo Islamska zajednica Srbije Knjigovodstvena agencija Bisevac Znamo.ba YUB Radio Fudbalski portal Bosnian media grup Net raja Sport24.ba Nasigurno Bascarsija Planinarenje